Aktuálne možnosti podpory

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Piatkové dopoludnie sme venovali dobrovoľníctvu. Spolu s kolegyňami z oddelenia komunikácie Volkswagen Slovakia sme sa vybrali do Domova jesene života v Bratislave, kde sme spolu s ostatnými dobrovoľníkmi z radov firiem, pomohli skrášliť vonkajšie spoločné priestory. 🧹

👉 Domov jesene života je zariadenie pre seniorov, ktorí dovŕšili dôchodkový vek a sú odkázaní na pomoc inej fyzickej osoby. Víziou je vytvárať pre obyvateľov komplexný program služieb podľa ich individuálnych potrieb a zdravotného stavu, tak, aby si aj jeseň života užívali plnohodnotne.

Ďakujeme, že sme aj vďaka Nadácia Pontis a projektu #nasemesto mali možnosť stráviť tento deň práve tu a našou prítomnosťou a odvedenou prácou potešiť klientov a klientky zariadenia. ❤️
... Zobraziť viacZbaliť

⚽ Prvý ročník Equal Cupu dopadol výborne! Vo futbalovom turnaji sa stretli žiaci z troch základných škôl, stredoškoláci z Duálna Akadémia a tímy doplnili zamestnanci spoločností Volkswagen Slovakia, Lenovo a TESCO.

👉 Práve tieto spoločnosti spolupracujú na projekte Lepšia budúcnosť pre mladých Rómov, ktorý sa pod vedením organizácie Človek v ohrození venuje práci s mládežou z vylúčených rómskych komunít. Cieľom projektu je motivovať mladých ľudí k štúdiu, správnemu výberu strednej školy a uplatneniu na trhu práce.

Sme hrdí na to, že aj vďaka podpore Nadácie Volkswagen Slovakia sa darí mladým z vylúčených komunít ukázať, že sme si všetci rovní. 💛

... Zobraziť viacZbaliť

⚽ Prvý ročník Equal Cupu dopadol výborne! Vo futbalovom turnaji sa stretli žiaci z troch základných škôl, stredoškoláci z Duálna Akadémia  a tímy doplnili zamestnanci spoločností Volkswagen Slovakia, Lenovo a TESCO.

👉 Práve tieto spoločnosti spolupracujú na projekte Lepšia budúcnosť pre mladých Rómov, ktorý sa pod vedením organizácie Človek v ohrození  venuje práci s mládežou z vylúčených rómskych komunít. Cieľom projektu je motivovať mladých ľudí k štúdiu, správnemu výberu strednej školy a uplatneniu na trhu práce.

Finančné prostriedky na tento projekt boli poskytnuté z prijatého podielu dane z príjmov (2%). Prečítajte si ďalšie príbehy pomoci na pomahamespolu.sk.Image attachmentImage attachment+Image attachment

Vzdelávací program MyMachine dáva život originálnym vynálezom detí zo základných škôl. Ich nápady, ktoré prezentujú formou kresieb spracúvajú študenti technických vysokých škôl do funkčných konceptov. Tie nakoniec prevezmú študenti technických odborných škôl, ktorí z technických výkresov vytvoria prototypy vynálezov. 💡

Tento rok študenti z Duálna Akadémia vyrábajú Hodinový polievač do záhrady poháňaný solárnymi panelmi. Navrhla ho 10 ročná Lujza a okrem polievania školskej záhrady ukazuje čas, skryje vtáčiky a hrá hudbu. 🐦

🧑‍🏫 Spolu so svojimi spolužiakmi sa Lujza prišla pozrieť na to, ako proces výroby vynálezu prebieha. Deti študentom Duálnej Akadémie pomáhali a stredoškoláci sa zase na chvíľu zase dostali do pozície učiteľov.

... Zobraziť viacZbaliť

👉 Podľa oficiálnych štatistík sa na území mesta aktuálne nachádza viac ako 32 tisíc osôb z Ukrajiny, ktoré prišli práve po začiatku vojny.

📖 Veľkú časť tejto skupiny tvoria deti, ktoré odchodom zo svojej krajiny opustili aj svoje školy, škôlky, iné vzdelávacie inštitúcie. V niektorých prípadoch sa vzdelávanie supluje online výukou z Ukrajiny, mnohým deťom však ich škola takúto možnosť neponúka.

🎒 Keďže slovenské školstvo dlhodobo trpí nedostatkom miest a napríklad v prípade štátnych škôlok je takmer nemožné umiestniť dieťa z Ukrajiny. Problémom je aj rečová bariéra.

👉 Práve pre takéto deti je projekt Welcome classes, ktorý sme navštívili spolu s členom predstavenstva Volkswagen Slovakia pre personálnu oblasť a predsedom správnej rady Nadácie Kai-Stefan Linnenkohlom.

👉 Formát detských skupín čiastočne simuluje program škôlok a prvých ročníkov základných škôl. Doplnený je prípravou cudzineckých detí a rodičov na slovenské školské prostredie, a spoluprácou so školami samotnými, aby sa deti v ďalších rokoch mohli bez problémov pridať k slovenským spolužiakom.

... Zobraziť viacZbaliť

📖 S našimi Poviedkami pre všetky deti spolu s Dárius Koči sme zavítali do poslednej víťaznej školy našej októbrovej súťaže! Poviedky z dielne Ľubice Bátoryovej, Tomáša Daňa a Lucia Senajová-Dobrodenková sme tentokrát predstavili žiakom zo základnej školy na Tomášikovej ulici v Košiciach.

Poviedky pre všetky deti majú za cieľ inšpirovať malých i veľkých, aby sa k svojmu okoliu správali ohľaduplne a s rešpektom. Toto posolstvo považujeme v dobe, ktorú žijeme za nesmierne dôležité.

👉 Príbehy si môžete vypočuť aj vy! Link tu www.nasainkluzivnaskola.sk/poviedky-pre-vsetky-deti .

1 week ago
Nadácia Volkswagen Slovakia

Fotky z príspevku používateľa Duálna Akadémia ... Zobraziť viacZbaliť

Image attachmentImage attachment+Image attachment

Získanie vodičského preukazu vôbec nie je lacný špás. Práve preto aj tento rok pomáhame 26 mladým z centier pre deti a rodiny si vodičák urobiť. 🚗

👉 Grantový program Vodičák pre tvoj štart, ktorý organizuje Nadácia Volkswagen Slovakia a organizácia Úsmev ako dar už pomohol získať vodičák už viac ako 400 mladým ľuďom.

Video vzniklo spolu s BEKIM /život=párty/

21 CommentsComment on Facebook

Tak to naozaj oceňujem taký super nápad 👍🥰

Že nohy ako jazvečík🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tie tvoje hlasky 😂😂😂 ja milujem, ze nohy jak jazvecik no hned mi je veselsie 👌

Pekné gesto 👏👏👏a super hláška - nohy ako jazvečík 🤣

Nohy krátke, ako jazvečík

Si zabil Bekimko ako vždy.....umrela som smiechom....na dobrú noc že ako jazvečik.....

Super nápad,super inštruktor 👍

Dobrý deň prajem. To je krásne gesto. Nájdu sa aj dobrý ľudia. Veľa šťastia, zdravia lásky a úspechov. ❤️

Bože Bekim ja nemôžem👍😂😂😂 ty si bomba. Hneď mám krajší deň♥️

Nohy krátke jak jazvečík...😂😂

ten pravy jazvecik sa ozval 😃

Veľmi pekný projekt

V Maďarsku majú mladí vodičák zadarmo!

Ty si Exot ! ..😂

Rman Pražienka 🙌

Potom tak to vyzerá na našich cestách. Koľko Rómov čo nevedia písať má vodičák?

Prečo?

View more comments

Organizácia Človek v ohrození sa venuje práci vo vylúčených rómskych komunitách už od roku 2004. Jednou z najväčších výziev, ktorým mladí ľudia z týchto komunít čelia je nízka úroveň vzdelania a zamestnanosti.

📖 Už štvrtý rok preto prináša Človek v ohrození aktivity pre túto mládež. Cieľom projektu Lepšia budúcnosť pre mladých Rómov, ktorý je financovaný Nadáciou Volkswagen Slovakia , je motivovať mladých ľudí k štúdiu, správnemu výberu strednej školy a uplatneniu na trhu práce.

⚽ Súčasťou projektu je aj futbalový turnaj Equal Cup. Sily si v ňom tento rok zmerali žiaci z troch základných škôl spolu so študentmi Duálnej akadémie, pričom súčasťou žiackych tímov boli aj zamestnanci Volkswagen Slovakia, Lenovo a TESCO. Práve tieto spoločnosti na projekte aktívne spolupracujú a ponúkajú žiakom exkurzie brigády či iné formy podpory.

👉 Aj takouto formou chceme mladým ľuďom z vylúčených komunít ukázať, že nielen pri hre sme si všetci rovní a príležitosť môže dostať každý.

Load more