Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Krásne a poučné príbehy s inkluzívnym rozmerom od slovenských autorov a autoriek s originálnymi ilustráciami Veroniky Pažickej si zamilujú deti aj dospelí.

Audiokniha s Poviedkami pre všetky deti vznikla v rámci projektu Naša inkluzívna škola, s cieľom šíriť potrebu a význam inklúzie, scitlivovať a spájať spoločnosť rešpektom a empatiou.

🎧Audiopoviedky nájdete na platformách Spotify a YouTube alebo si ich bezplatne stiahnite priamo z nášho webu www.nasainkluzivnaskola.sk. Vypočuť si ich môžete napríklad cestou autom za letnými dobrodružstvami.☀️
... Zobraziť viacZbaliť

Pripomíname vám Omaľovánku pre všetky deti!🎨

Môže byť farebným a poučným sprievodcom vašich detí počas letných dní. Ilustrácie, na ktorých sa podieľala slovenská ilustrátorka Veronika Pažická, zobrazujú interakcie detí i dospelých v každodenných situáciách, ktoré prináša život. Aj takto deťom približujeme, že rozmanitosť je prirodzená a rešpekt a empatia voči druhému potrebná.💛

Omaľovánka vznikla v rámci projektu Naša inkluzívna škola, ktorý funguje od roku 2021. Za tento čas sme pomohli urobiť veľké skoky na ceste inklúzie už piatim základným školám na Slovensku sumou 500 000 €.

👉Stiahnuť si ju môžete bezplatne na našej stránke www.nasainkluzivnaskola.sk/omalovanka
... Zobraziť viacZbaliť

🎉 Vďaka aktívnym zamestnancom a zamestnankyniam firmy Volkswagen Slovakia aj tento rok prerozdelíme 200 000 € na projekty vo všetkých regiónoch Slovenska!

Spomedzi 124 podaných projektov v programe Projekty zamestnancov 2024 grantová komisia na základe hodnotiaceho procesu vybrala 83 projektov zameraných na rôzne vzdelávacie, športové, kultúrne a komunitné aktivity. Podporené organizácie v spolupráci so zamestnancami Volkswagen Slovakia zrevitalizujú a skrášlia svoje priestory, zakúpia inovatívne technológie či športové vybavenie alebo zorganizujú vzdelávacie, kultúrne a iné podujatia.

Novinkou boli tento rok dve kategórie, za ktoré mohli projekty získať bonusové body ak uvažovali o svojom advokačnom aspekte či ďalšom škálovaní. Týmto krokom sme chceli organizácie motivovať, aby potenciál svojho projektu využili aj na nadviazanie nových partnerstiev, získanie ďalších prostriedkov a uvažovali aj o ich rozšírení a ak je to možné aj o systémových zmenách.

Zoznam schválených projektov nájdete tu: www.nadacia-volkswagen.sk/wp-content/uploads/MA_Podporene_projekty_2024.pdf

Blahoželáme podporeným organizáciám a tešíme sa, že môžeme byť odvážnym partnerom ich dobrých nápadov.

... Zobraziť viacZbaliť

🎉 Vďaka aktívnym zamestnancom a zamestnankyniam firmy Volkswagen Slovakia  aj tento rok prerozdelíme 200 000 € na projekty vo všetkých regiónoch Slovenska!

Zoznam schválených projektov nájdete tu: https://www.nadacia-volkswagen.sk/wp-content/uploads/MA_Podporene_projekty_2024.pdf

Finančné prostriedky na tieto projekty Nadácia Volkswagen Slovakia prerozdeľuje z prijatého podielu dane z príjmov (2%). Prečítajte si ďalšie príbehy pomoci na pomahamespolu.sk.Image attachmentImage attachment+Image attachment

1 CommentComment on Facebook

Dakujeme

O výnimočnom projekte MyMachine, v ktorom dostávajú detské vynálezy život, sme vám už hovorili. V poradí ôsmy ročník vyvrcholil výstavou MyMachine Expo, kde boli vynálezy slávnostne odhalené a uvedené do prevádzky. ⚙️ Deti zo ZŠ Lozorno sa mohli v horúcom dni osviežiť ich vynálezom „polievačom Janom“, ktorý bude slúžiť na ich školskom dvore a ktorý vyrobili žiaci z Duálna Akadémia.

Po prvýkrát bola výstava spojená s podujatím My mINgle – inšpiratívnou prednáškou Mathieu Mottrieho, ktorý je známy pre svoj prínos v prepájaní technológií a kreativity. 🔥

🦾 MyMachine je vzdelávací program, ktorý rozvíja tvorivé myslenie detí a mládeže. Dáva šancu vynaliezavým deťom a mladým ľuďom nachádzať technické riešenia pre originálne nápady a vysnívané vynálezy.
... Zobraziť viacZbaliť

Vedeli ste o tom, že máme newsletter? 🧐 Každý mesiac v ňom pre vás zhrnieme zaujímavé informácie a aktuality z prostredia Nadácie Volkswagen Slovakia. Dozviete sa o pripravovaných novinkách, grantových programoch či inšpiratívnych bezplatných podujatiach, ktoré organizujeme. V letnom dvojčísle sa dozviete o:

✍️ darovaní áut pre zdravotných klaunov z ČERVENÝ NOS Clowndoctors,
✍️ najväčšej dobrovoľníckej akcii pre firmy aj jednotlivcov – Naše Mesto,
✍️ inkluzívnom pikniku spojenom s nahrávaním špeciálneho podcastu s Mama Gang,
✍️ našom poviedkovom turné po slovenských školách s hercom Dáriusom Kočim a ďalších zaujímavých témach a tipoch na leto.

Najnovší newsletter si môžete prečítať tu: mailchi.mp/03c0328ae417/newsletter-nadacia-vwsk10-17657286
... Zobraziť viacZbaliť

📖 S Poviedkami pre všetky deti sme precestovali kus Slovenska. Spolu s Dárius Koči sme navštívili školákov a školáčky, ako aj deti z materskej školy. Naše kroky viedli do Janovej Lehoty, Trstenej a až do ďalekých Košíc, a už teraz sa tešíme, čo nám prinesie ďalší školský rok. Poviedky pre všetky deti majú za cieľ inšpirovať malých i veľkých, aby sa k svojmu okoliu správali ohľaduplne a s rešpektom. Toto posolstvo považujeme za nesmierne dôležité.

👉 Príbehy si môžete bezplatne vypočuť aj vy! Link nájdete v BIO.

Finančné prostriedky na tento projekt boli poskytnuté z prijatého podielu dane z príjmov (2%). Prečítajte si ďalšie príbehy pomoci na pomahamespolu.sk.
... Zobraziť viacZbaliť

🏳️‍🌈 V Bratislave už o niekoľko mesiacov otvorí svoje brány nové komunitné centrum. Iniciatíva Inakosť a ďalšie organizácie tu budú poskytovať podporu, poradenstvo a bezpečný priestor pre LGBTI+ ľudí, ich rodiny a blízkych, ktorí to potrebujú.

Témy rozmanitosti a vytvárania inkluzívneho prostredia sú nám v Nadácii Volkswagen Slovakia veľmi blízke. Sme presvedčení, že všetci ľudia si zaslúžia byť rešpektovaní a prijatí. Miera akceptácie LGBTI+ ľudí v spoločnosti, žiaľ, zostáva naďalej nízka, čo pociťujú každý deň v bežnom živote.

Aj preto chceme byť odvážnym partnerom tohto projektu a spoločného úsilia o Slovensko pre všetkých. Odovzdanie symbolického šeku pri príležitosti otvorenia mesiaca Duhovy PRIDE Bratislava je pre nás zároveň začiatkom spolupráce s organizáciami, ktoré sa venujú podpore a inklúzii
LGBTI+ ľudí.

5 CommentsComment on Facebook

Pomáhajtr radšej chudobným ľuďom a nie týmto dúhový, ktorý už nevedia od dobroty co majú zo sebou robit

Tak nech si vaše auta kupujú dúhový a iný ľudia ktorý majú potrebu kričať do celého sveta kto sú a čo sú a aké dobrôtky majú radi

View more comments

V príjemnom prostredí bratislavského parku JAMA sme boli súčasťou inkluzívneho pikniku a zároveň svedkami nahrávania živej diskusie na tému: Môžeme sa všetci cítiť prijatí?
Hostkami boli zakladateľka projektu Rozmanita, Anna Simington Maar a psychologička a mama dcéry so špeciálnymi potrebami, Viera Hincova.
Na záznam z diskusie, ktorý vychádza v rámci našej spolupráce ako špeciálny diel podcastu Mama Gang, sa môžete tešiť už 2. júla.
... Zobraziť viacZbaliť

Pred dvomi rokmi sme 22. júna pri príležitosti prvého ročníka grantového programu Naša inkluzívna škola vyhlásili tento deň ako Deň inklúzie.
Odvtedy sme zrealizovali množstvo projektov, so zámerom podporiť inklúziu a inkluzívne vzdelávanie, poukázať na jej význam, potrebu a úžitok pre všetkých. Pri príležitosti dnešného Dňa inklúzie, by sme sa spolu s vami radi po našej inkluzívnej ceste prešli a predstavili zopár míľnikov 😊

- Venovali sme viac ako 500 000 eur na podporu inklúzie
- Nahrali sme Poviedky pre všetky deti a predstavili ich školám
- Vytvorili sme Omaľovánku pre všetky deti s ilustráciami zobrazujúcimi inklúziu v každodenom živote
- S odborníkmi sme vytvorili inkluzívny eManuál dobrej praxe
- Zrealizovali sme podcasty a webináre na inkluzívne témy
- Podporili sme Moje šťastné dieťa, o. z. a inkluzívne vzdelávanie v nemocničných školách
- Výnimočným (prí)behom Health.Care.Run sme podporili výnimočné deti klubu Special Stars Špeciálne olympiády Slovensko / Special Olympics Slovakia
- Priateľským futbalovým turnajom Equal Cup sme zvýšili nádej mladých Rómov na lepšiu budúcnosť (Človek v ohrození)
- Darovali sme vodičské preukazy viac ako 400 mladým ľudom z CDR (Úsmev ako dar)
- Projektom Welcome classes sme zabezpečili inklúziu detí a rodičov z Ukrajiny

a zúčastnili sme sa inšpiratívnych stretnutí, diskusií, Živých kníh, konferencií a seminárov, s cieľom získať inšpiráciu do ďalších inkluzívnych projektov, o ktorých vás budeme priebežne informovať. 😊

1 CommentComment on Facebook

Držíme Vám palce vo Vašich aktivitách! Inklúzia je náročná, nejednoduchá úloha pre všetky zúčastnené strany.

Load more