Nový vzdelávací projekt Nadácie Volkswagen Slovakia Vedomostné ostrovy úspešne pokračuje. Interaktívne kiosky čoskoro poputujú do 100 základných škôl po celom Slovensku.

Dňa 9. novembra Nadácia na veľtrhu Bibliotéka – Pedagogika 2017 v Bratislave slávnostne zverejnila zoznam škôl, ktorým sa pošťastilo a boli vyžrebované až z 234 žiadostí o Vedomostný ostrov. Inovatívna vzdelávacia pomôcka bude na 100 školách prostredníctvom rôznych interaktívnych úloh, pokusov a videí rozširovať znalosti žiakov v oblasti techniky, nemeckého jazyka, dopravnej výchovy, ekológie a fyziky.  Bude obsahovať aj vedomostné kvízykariérne poradenstvo vo forme testu „Viem, čím chcem byť“. Test si budú môcť žiaci vypracovať aj online na stránke www.vedomostne-ostrovy.sk. Získajú z neho výstup s odporúčaním, akým smerom sa orientovať pri výbere strednej školy. Spolu s kioskom dostanú základné školy aj bezplatné pripojenie na internet až na dva roky.

Prehľad podporených základný škôl si môžete pozrieť tu.