Dňa 27. apríla sa v bratislavskom zážitkovom centre vedy Aurélium konal prvý ročník slovenského kola medzinárodnej súťaže vodíkových RC áut Hydrogen Automotive Challenge. Sily si zmeralo 18 stredných škôl, medzi ktorými bolo 5 tímov podporených Nadáciou Volkswagen Slovakia prostredníctvom grantového programu Stredné školy a technika. Jeho cieľom je podporiť technické vzdelávanie na stredných odborných školách a motivovať tak žiakov i učiteľov k rozvíjaniu technických zručností a vedomostí. Všetky podporené školy dostali k dispozícii RC autá s Energy boxom, sadu pomôcok a pracovných listov. Následne mali 4 mesiace na to, aby ich čo najlepšie prispôsobili a upravili na súťaž. Prvú cenu si odniesol do Zvolena tím Wings on road, ktorého autíčko odjazdilo za 6 hodín až 1004 kôl a postupuje tak ďalej do medzinárodného kola vo Francúzsku.

Ak si chcete prečítať viac o súťaži, ktorej partnerom je aj Nadácia Volkswagen Slovakia, informácie nájdete na portáli ŠKOLSKÝ SERVIS.

Nadácia sa aj v tomto roku rozhodla podporiť mladých nadšencov pre vedu a techniku  prostredníctvom grantového programu Stredné školy a technika a touto súťažou. Prihlásenie  bude v najbližších mesiacoch zverejnené na stránke Nadácie.