,,Naše Volkswagen deti“

Nadácia Volkswagen Slovakia pokračuje v tradícii založenej Odborovou organizáciou Volkswagen Slovakia a podporuje „Naše Volkswagen deti“, teda deti pozostalé po zosnulých zamestnancoch spoločnosti Volkswagen Slovakia alebo partnerov zamestnancov. Dôležitosť vzdelania pre budúcnosť detí, ktoré osud nenávratne pripravil o jedného z rodičov, Nadácia Volkswagen Slovakia zdôrazňuje darom v podobe vzdelávacieho balíčka poskytovaným na začiatku školského roka.

Vďaka finančnej podpore v podobe dobrovoľných príspevkov, či v rámci fundraisingových projektov „Restcent“ alebo „Vianočná cukrárnička“, môžeme naše aktivity v tejto oblasti zintenzívniť. Pred Vianocami 2014 dostali „Naše Volkswagen deti“ po prvýkrát od Nadácie Volkswagen Slovakia i vianočný pozdrav s malým darčekom. Na jar 2015 sa podpora rozšírila o príspevok na jazykové vzdelávanie a v lete o možnosť zúčastniť sa denného letného tábora v areáli spoločnosti Volkswagen Slovakia či zaujímavého vedecko-technicky zameraného tábora Letná Univerzitka v Chorvátsku. Novinkou jesene 2015 je garancia podpory vzdelávania v podobe štipendia na celé obdobie ich štúdia. V roku 2017 došlo k zlúčeniu príspevku na jazykové vzdelávanie a garantovaného štipendia, a od roku 2018 sa suma toho príspevku navýšila. V súčasnosti podporujeme takmer 70 ,,Našich Volkswagen detí“.

,,Volkswagen Family“

Nadácia Volkswagen Slovakia intenzívne podporuje už nielen siroty pozostalé po zamestnancoch spoločnosti Volkswagen Slovakia, resp. ich partneroch, ale od februára 2016 i zdravotne znevýhodnených priamych rodinných príslušníkov (dieťa, manžel/manželka) zamestnancov Volkswagen Slovakia.

Cieľom novej formy podpory je pomoc samotným zamestnancom so zdravotne znevýhodneným členom rodiny v neľahkej situácii, ako aj zvýšenie záujmu ostatných kolegov o verejnoprospešné zmýšľanie a konanie. Podporu vo výške max. 1000 € je možné použiť na edukačné účely ako i zakúpenie zdravotníckych a terapeutických pomôcok, rehabilitáciu, či pomoc pri integrácii alebo inklúzii zdravotne znevýhodnených detí či iných priamych rodinných príslušníkov zamestnancov Volkswagen Slovakia.

Vianočná cukrárnička

Solidaritu zamestnancov spoločnosti Volkswagen Slovakia s osirelými deťmi každoročne v období Vianoc umocňuje tradičná „Vianočná cukrárnička“, ktorej výťažok putuje na podporu sirôt – „Našich Volkswagen detí“ a znevýhodnených detí z detských domov. V roku 2014 sa vyzbieralo viac ako 3.200 €. V roku 2015 bola „Vianočná cukrárnička“ jednou z aktivít v rámci projektu „Naše Vianoce pre deti“. Vďaka rôznym aktivitám v rámci tohto projektu sa nám podarilo dosiahnuť rekordný výťažok 10.000 €.  A táto pekná tradícia sa konala aj pred Vianocami v roku 2016, kedy dobrovoľné príspevky zamestnancov Volkswagen Slovakia zbierali finalistky súťaže Miss Universe.

Vstúpiť do fotogalérie
Pozrieť video