Pre študentov stredných škôl z celého Slovenska sa 20. októbra 2020 uskutoční online workshop Chcem (sa) učiť nemčinu. V čase od 14.00 do 18.00 študenti navštívia všetky naše partnerské inštitúcie na troch virtuálnych stanovištiach a zažijú množstvo interaktívnych aktivít zameraných na nemecký jazyk, literatúru, kultúru a využitie digitálnych médií.
Prihláška (prihlasovanie spustíme 8.10.).

Pripravuje sa

Prihláška
Pozvánka

Pripravuje sa

Čo Vás čaká? Prečítajte si anotácie našich webinárov:

Milé študentky, milí študenti,
poznáte ten pocit, keď si vypočujete nejakú pieseň a jej melódia Vám znie stále v hlave?
Možno sa Vám to stane aj po našom workshope a nielen s melódiou! Okrem chytľavej hudby sa na Vás nachytajú aj nové slovíčka a poznatky o digitálnych slovníkoch, nemeckej kultúre či dejinách.
Na našom webinári sa zabavíte a po ňom Vám ostane hrať niečo v hlave, čoho sa len tak ľahko
nezbavíte. 😉
Tešíme sa na Vás!
Milé študentky, milí študenti,
zaujíma Vás, na ktorej vysokej škole by ste mohli v rámci štúdia využiť Vaše znalosti nemčiny?
Aké sú typické a obľúbené jedlá a nápoje v D – A – CH, a ktoré témy sú momentálne v týchto krajinách “ in“ ? Odpovede aj na tieto otázky budú súčasťou nášho webináru. A tiež Vám odporučíme miesta vhodné na oddych, či už sa rozhodnete oddychovať v lete alebo v zime.
Milé študentky, milí študenti,
v našom webinári sa dozviete, čo sa stane, keď Vám niekto vloží blchu do ucha, keď zahryznete do kyslého jablka a ako sa cíti niekto, kto má paradajky na očiach. Okrem toho zažijete Rakúsko v krátkych filmových sekvenciách a budete mať možnosť veršovať:
Du langweilst dich im Unterricht? Dann mach‘ doch einfach ein Gedicht!
Dir fällt nur leider gar nichts ein? Gemeinsam kann es leichter sein!