Symbolicky sa na Svetový deň vody uskutočnilo na Základnej škole J. Fándlyho v Seredi finále súťaže s príznačným názvom ,,Najlepší EKOVYLEPŠOVÁK“. Do súťaže sa zapojilo päť zlepšovacích návrhov s ekologickou tematikou: Čitateľský kútik, Ekočasák, Čajovňa, Webová stránka na požičiavanie kníh, Čitateľská búdka a lavička.

Odborná komisia ocenila jedinečnosť a výborné spracovanie všetkých ekozlepšovákov, napokon po dlhom rozhodovaní zvolila za víťazný projekt Čitateľský kútik, ktorý bude na škole i zrealizovaný a bude slúžiť všetkým žiakom počas nasledujúcich rokov. Autorkám návrhu Michaele Švandovej, Soni Pastuchovej, Nikole Meszárosovej a Adriane Takáčovej srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa dobrých ekonápadov.

Projekt podporila Nadácia Volkswagen Slovakia v rámci grantového programu ,,Zelené vzdelávanie“  sumou 2 000 eur. Tento grantový program opäť otvoríme 1. augusta 2017 a viac sa o ňom dočítate tu.