→   Nadácia Volkswagen Slovakia otvára nový grantový program „Naša inkluzívna škola“ na podporu inkluzívneho vzdelávania

→   Cieľom je podporiť transformáciu základných škôl na komplexné inkluzívne školy, ktoré umožňujú  vzdelávaťvšetky deti bez rozdielu

→   Špeciálne školy na Slovensku navštevuje 6,28 % detí, pričom  európsky priemer je na úrovni 2,3 %

BRATISLAVA – Majú rovnaké túžby – chcú sa hrať, objavovať svet, nadväzovať priateľstvá a zisťovať, čo dokážu. Nie všetky deti však majú aj rovnaké príležitosti. Vzdelávací systém a prostredie na školách často jednoducho nie je pripravené na rozmanitosť detského sveta a ich potrieb. Z inkluzívneho, rešpektujúceho prístupu pritom benefitujú všetci žiaci – nielen „deti v riziku“. Aby podporila základné školy na ceste k inklúzii, spúšťa Nadácia Volkswagen Slovakia (Nadácia VW SK) nový projekt Naša inkluzívna škola. V pilotnom ročníku podporí 2 základné školy celkovou sumou 200 000 eur. O podporu sa môžu základné školy z celého Slovenska uchádzať do 30. júna 2021.

Celá tlačová správa je k dispozícii tu: TS_Novy grant na podporu inkluzivneho vzdelavania