→   Odborná pomoc pri vývine detí so zdravotným znevýhodnením sa dostane len k 7 % rodičov na Slovensku

→   Nadácia Volkswagen Slovakia spojila na webinároch viac ako 400 rodičov, odborníkov a organizácií pracujúcich s deťmi s PAS

→   Kľúčová bola diskusia ohľadom včasnej intervencie, v rámci ktorej chýba dostatočná informovanosť i dostupnosť

BRATISLAVA – Včasná intervencia bola na Slovensku uzákonená len pred niekoľkými rokmi – do Zákona o sociálnych službách sa dostala až v januári 2014. Ide o sociálnu službu, ktorá je poskytovaná rodinám s deťmi do siedmich rokov, ak je ich vývin ohrozený z dôvodu zdravotného znevýhodnenia. „Tému včasnej intervencie sme pre záverečný webinár zo série #INšpirujSaONline zvolili najmä na základe komunikácie s rodičmi detí s PAS, ktorí uvádzali zvýšenie informovanosti a dostupnosti tejto služby ako jednu z kľúčových potrieb rodín s deťmi s PAS na Slovensku,“ uviedla Ľubomíra Repáňová, projektová manažérka Nadácie Volkswagen Slovakia, venujúca sa oblasti podpory pre ľudí so zdravotným a sociálnym znevýhodnením.

Celá tlačová správa je k dispozícii tu: TS_NVW SK_Vcasna intervencia je na Slovensku stale nedostupna pre vacsinu rodin