V dňoch od 9. novembra do 11. novembra sa v bratislavskej INCHEBE konal jubilejný dvadsiaty ročník Festivalu vedy a techniky AMAVET. Festivalu sa zúčastňujú mladí vedátori, ktorých úroveň znalostí a šikovnosti rastie každým rokom, čoho dôkazom boli aj tohtoročné súťažné projekty. Súťažilo sa v rôznych kategóriách – matematike, chémii, fyzike, enviromentálnych vedách, informatike a počítačovom inžinierstve, elektronike a mechanike, energii a transporte, geovede, medicíne a zdravotníctve či astronómii.

Víťazmi v kategórii Informatika a počítačové inžinierstvo, ktorú podporila aj naša Nadácia, boli Juraj FroloMatúš Ševčík s ich projektom Strojové videnie. Projekt sa venoval téme robotizovaných pracovísk a programovaniu robotov. Podľa názvu ide o robota, ktorý musí „vidieť“, teda nájsť objekt, uchopiť ho a preniesť na požadované miesto. Namiesto očí však služi robotovi kamera Cognex In-Sight 7230.

V mene Nadácie Volkswagen Slovakia ešte raz gratulujeme víťazom!