Nadácia Volkswagen SlovakiaVolkswagen Slovakia organizujú v spolupráci so Strojníckou fakultou Slovenskej technickej univerzity a Zväzom automobilového priemyslu letnú Automobilovú JUNIOR akadémiu.

Uskutoční sa od 21.8. do 25.8.2017. Zúčastniť sa na nej môžu všetci mladí automobiloví nadšenci, ktorí práve ukončili 7. alebo 8. ročník základnej školy. Tešiť sa môžete na autonómneho robota, jazdu na elektrickom vozidle, adrenalínovú jazdu na offroadovej dráhe a veľa iných zaujímavostí z vedy a techniky.

V rámci programu účastníci akadémie zavítajú na Strojnícku fakultu STU, ako aj  do závodu Volkswagen Slovakia, kde absolvujú prehliadku závodu, elektrický zážitok E-up! a adrenalínové jazdy na OFFROAD PARCOURS. Takisto sa  oboznámia aj s Duálnou Akadémiou a posledný deň strávia v Auréliu – zážitkovom centre vedy.

Hlavným cieľom projektu je otvoriť mladým ľuďom cestu k štúdiu technických odborov, spájať tých, čo vzdelávajú s tými, ktorí vyrábajú a vyčleniť jasné miesto pre budúceho odborníka v tomto procese. Program aktivít v AJAkadémii je postavený na prepojení teoretických informácií a praktických prezentácií priamo vo výrobných závodoch Volkswagen Slovakia.

Viac informácií a online prihlášku nájdete tu.