foto

Bratislava, 16. apríl 2015 – Tímy zo stredných a vysokých škôl z celého Slovenska v stredu 15. apríla 2015 v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK) prezentovali svoje zrealizované projekty, ktoré podporila Nadácia Volkswagen Slovakia. Komisia na základe technických kritérií a inovatívnosti projektov určila víťazov jednotlivých kategórií.

V kategórii stredných odborných a priemyselných škôl zvíťazil projekt „Kamera verzus laser v priemyselných aplikáciách“ žiakov Strednej priemyselnej školy na Bzinskej ulici z Nového Mesta nad Váhom, ktorí zhotovili modernú optickú stavebnicu. Medzi vysokoškolskými projektmi si prvú priečku vybojovali študenti Katedry technickej kybernetiky z Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity. Ich nadčasový projekt „Otvorený hardware pre aplikácie v rôznych oblastiach výskumu a priemyslu“ sa zaoberal témou budúcnosti – robotikou a programovaním nimi navrhnutého Yrobota.

Tu si môžete prečítať celú tlačovú správu: Tlačová správa vo formáte PDF.

Fotogalériu k tejto téme nájdete tu.